Cliquer pour plus de produits.
Aucun produit n'a été trouvé.
×

Jan en de lampenist

Auteur : Olivier Auquier & Alain Van den Abeele
Parution : 07/04/2022
Paginas : 48
Format : 21,8 x 21,8 cm


Lire la suiteShow less
12,74 €
Référence:
9782507057381
Ajouter à la liste de souhaits
You may also like
Description

Voor kinderen vanaf 5 jaar Zaterdag 2 april 1927. Jean, een jonge schooljongen, is blij dat hij op vakantie is. Hij kan eindelijk rusten en de hele dag lezen. Maar daar rekenen zijn vrienden niet op, want ze nemen hem weer mee om de passerende locomotieven, het rangeerterrein, het roundhouse te bewonderen...

Ze zijn allemaal kinderen van spoorwegarbeiders en hebben een passie voor treinen, behalve Jean. Op een stormachtige avond ziet Jean door zijn slaapkamerraam een vreemd licht dansen in de sneeuw. Geïntrigeerd, besluit hij de kou en de sneeuw te trotseren om uit te zoeken wat het is. Alphonse, de lampenmaker, wacht op hem. Rond het vuur vertelt de oude man het kind over zijn werk en de betoverende wereld van de treinen van vroeger en nu. Is Jean aan het dromen? Eén ding is zeker, deze ontmoeting zal zijn kijk op zijn familie, zijn vrienden en de wereld om hem heen veranderen.

Neem de trein en laat u meeslepen op dit avontuur vol magie en lieflijkheid. En om nog meer te weten te komen, wachten achterin het boek enkele belangrijke data uit de geschiedenis van de Belgische spoorwegen en een verklarende woordenlijst op u.

Auteur: Alain van den Abeele is een sportjournalist die schrijver werd door zijn liefde voor het woord. Auteur van talrijke boeken over uiteenlopende onderwerpen zoals radio (À vous le studio! Luc Pire Éditions), de geschiedenis van Märklin-treinen (Märklin, Rêves de trains, Luc Pire Éditions), droomauto's (Enzo Ferrari, Luc Pire Éditions), maar hij waagt zich ook aan jeugdliteratuur omdat hij vooral van verhalen vertellen houdt.

Illustrator: na vier jaar glazenier te zijn geweest, is Olivier Auquier nu artistiek directeur van de animatiestudio DreamWall, die is voortgekomen uit een partnerschap tussen Dupuis Editions en de RTBF. Met dit kinderboek keert hij terug naar zijn eerste liefde: tekenen.

Lire la suiteShow less
Détails Produit
9782507057381

Menu

QR Code

Paramètres

Cliquer pour plus de produits.
Aucun produit n'a été trouvé.

Partager

Créez un compte gratuit pour utiliser les listes de souhaits.

CONNEXION